mandag den 30. juli 2012

Lykken er ...

For mig er:
- lykken at have kvalitetstid med mine tre drenge
- lykken at sidde på altanen og drikke Baileyes
- lykken at have været på legepladsen med mine drenge
- lykken at have kigget i yndlingsbutikkerne omkring Boxi
- lykken at høre tyske stemmer fra naboens fjernsyn
- lykken at høre suset i poppeltræets krone
- lykken er duften af mad fra de omkringliggende spisesteder
...

... lykken er selvfølgelig langt mere omfattende end ovenstående udsagn, men ovenstående er lig med ferie, afslapning, hygge og god tid sammen med mine drenge i BERLIN, hvilket jeg sætter uvurderlig stor pris på.


I dag har vi været en tur på ridderlegepladsen i Schöneberg. Berlinerne er gode til det med legepladser. Der er rigtig mange af dem, og mange af dem er alternative i deres udformning. Denne legeplads gjorde sig også bemærket på en anden måde, da der var ryge - og alkoholforbud på legepladsen, det har vi aldrig set før. I Berlin er det mere reglen end undtagelsen, at berlinerne drikker øl og spiritus overalt også på legeområderne.


I gaderne omkring pladsen Boxi er der mange skønne forretninger. Man skal kende stederne, for de ligger godt gemt, men efter mange besøg i området, er jeg stedkendt, og jeg ved præcis, hvilke forretninger jeg er NØDT til at aflægge et besøg. Det kan dog godt betale sig at se sig godt omkring, for der skyder hele tiden nye og spændende små butikker op. Gärtnerstrasse er bestemt et besøg værd. En af mine yndlings butikker er Frieda Hain som har et væld af skønne stoffer med det fineste print. Schwesterherz også et must, her finder man alt i papir, fine notesbøger, stempler... ved siden af denne ligger Küchen Liebe, udstiksforme i enhver afskygning, olivenstræs køkkengrej, muffinsforme og meget meget mere. I denne gade ligger også Sieben schön, den skønneste legetøjsforretning med Rudolf Steiner legetøj og Dolly Rocker med fint børnetøj.


Cup cake Berlin - de fineste og mest velsmagende cupcakes, som serveres af en meget stor mand med mange tatoos - noget så hyggelig.


Olivia hedder butikken, åååhhhhh...her er de fineste kager, skønne chokolader i delikat indpakning, the, bolcher ... i den butik kunne jeg næsten slå mig mig ned, for her er noget så fint. Olivia findes i Wühlichstrasse og ved siden af findes en meget fin boghandler - en tur op og ned ad gaden kan anbefales, da der er meget fine tøj - sko - og legetøjsforretninger.

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar