søndag den 27. maj 2012

Berlin


Et stykke af muren står stadig og kan ses v. Nordbarnhof

 Berlin, Berlin, Berlin - det er 10 mdr. siden jeg sidst har besøgt Berlin. Heldigvis hører det til sjældenhederne, at der går så lang tid mellem mine besøg.


Viktor & Arthur puster sæbebobler på altanen

Det var ikke kærlighed ved første blik, da mine forældre introducerede mig for deres nyindkøbte lejlighed i Berlin. For pokker da, af alle steder, hvorfor så i en by fyldt med hullede srømpebukser, udtværet makeup og "gris"?  ... - Nej tak, en ødegård i Sverige ville dengang have været i langt højere kurs.
Meget har ændret sig siden da, jeg er blevet afhængig - afhængig af det fanden i voldske - og ja, de hullede strømpebukser og den udtværede makeup ser jeg stadig, og gud ske tak og lov for det, for det er netop det, der gør Berlin til noget ganske særligt.

Drengene i porten som fører ind til lejligheden

Hygge på altanen - mit ambitiøse (læs totalt hul i hovedet og uoverskuelige) hækleprojekt er medbragt.
Et uldtæppe i mønstret star stitch

Mine forældres lejlighed har beliggenhed på Freidrichshain. Freidrichshain er Berlins mindste bydel. Efter murens fald blev denne bydel indtaget af studenter, kunstnere og besættere, de bragte kaos og kulør med sig. Mange af kanterne er nu slebet af, men heldigvis ikke helt - skæve designbutikker, kreative værksteder, små hyggelige fortorvscafeer, biomarkeder og restaurenter skaber en skøn atmosfære.
På Friedrichshain ligger også Boxhagener platz, som er et grønt område for børn, voksne og hunde. Lørdag er der rundt om pladsen det skønneste frugt og grønt marked, og søndag står den på loppemarked.
Berlin bærer sin historie uden på huden, ikke som kulisse eller urørlig overflade - men som noget særdeles væsentligt om en tid der var engang, dengang er forøvrigt ikke så længe siden, som vi bør tage ved lære af og mærke godt efter.
Jeg håber, at Berlins ømme sider vil nå mine drenge - de skønne sider af Berlin har de oplevet, og de elsker dem, men de ømme punkter hører med, for at forstå hele pakken. Overalt i byen konfronteres vi med historier om Berlin før murens fald, det giver anledning til mange spørgsmål og svar, der kan være svære at forstå og forholde sig til.Ingen kommentarer:

Send en kommentar