torsdag den 3. juli 2014

Om at sove ude...

De seneste to nætter har jeg sovet ude i haven i vores hængekøje. Den første nat primært fordi jeg ønskede tidlig morgenvækning, læs her. Vores hængekøje er placeret under et stort birketræ, så der er et dejligt kik op på stjernerne gennem trækronen. Mens jeg lå og kikkede stjerner, og ventede på at søvnen skulle overmande mig, lyste en stribe pludselig på nattehimlen - et stjerneskud.
Det er længe siden, jeg sidst har set et stjerneskud, men jeg huskede at ønske, og lå så der i mørket og følte mig lykkelig.
I nat kunne jeg ikke sove. Så efter Allan var faldet i søvn, og jeg stadig rodede rundt, tænkte jeg, at endnu en nat under stjernerne ville gøre mig godt. Efter kort tid faldt jeg i søvn, end ikke hanen kunne vække mig, men vågen blev jeg. Himlen havde åbnet for sluserne, og regndråberne væltede ned gennem mit fine tag af birkeblade. Så jeg fandt ind.
 


Jeg holder helt generelt meget af at sove ude - i hængekøjen, på vores altan, i shelter ...
Forleden, da vi var i Søndervig med Marina, læs her, havde Marinas ældste datter en sød veninde med. Line, som veninden hedder, er en skøn teenager, med meningers mod og helt sin egen på en rigtig skøn måde. Line fortalte, at hun hver eneste nat sover ude. I starten på en madras under halvtaget, men da faderen opdagede, at Line var flyttet ud sådan for alvor, byggede han en shelter til hende. Så nu sover hun ude året rundt. Hun fortalte, at hun en nat ikke havde kunnet holde varmen, og at hun derfor var stået op for at tjekke temperaturen. Termometeret viste 10 grader, så med søvnen i øjnene havde Line tænkt, at det var noget pjat, at hun frøs, og hun havde derfor fundet tilbage til shelteren. Efter en tid, jeg tænker, der hvor hun rystede af kulde og var blevet rigtig vågen, slog det hende, at det var 10 minusgrader - den nat fandt hun ind.
Måske jeg ikke har sovet ude længe nok til, at vi skal bygge en shelter, men jeg har fået en idé. Under vores tag på terrassen, er jeg i gang med at bygge en seng af paller. Billedet nedenfor har jeg fundet på nettet lige her; pallesofa Jeg synes, den er rigtig fin.


Nu er jeg i gang. Pallerne er savnet til. Jeg har i dag, ved den dygtige syerske Birgit der bare kan alt, bestilt en madras i mørkegrå hør med puder til, så nu kan det jo kun gå for langsomt med at få den madras færdig. Jeg må dog vente nogle uger, da Birgit ikke kan nå at lave den, inden hun skal på ferie.

 
Sådan ser projektet ud


Viktor og Arthur vil gerne være med til at sove ude på pallerne i nat. Vi har redt den nye seng. Nu skal vi spille 500, og så skal vi ud og læse Mio Min Mio i sengen - så er der sådan for alvor dømt sommerferie.
Og hvem ved, hvis vi sover længe nok under halvtaget, kan det jo være, at der er nogen der bygger en shelter til os - det gad jeg faktisk godt have i baghaven, eller en prærievogn.
 
 

5 kommentarer:

 1. Hvor ser det naturfriskt og dejligt ud. Og rørende at drengene vil være med. Jeg tror nok, man kan blive afhængig af det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tine ... Det er faktisk ret sejt, at drengene følger trop. Nu må vi så se, om det bliver en engangsfornøjelse for dem :) Håber, det ikke - for det er simpelthen så hyggeligt.

   Slet
 2. Det er noget så dejligt at sove ude. Det kan jeg virkelig godt forstå du er blevet vild med. Sov godt, nat nat

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak, og det er virkelig dejligt.... hvis det da ikke lige var for den forbistrede hane. Så det blev en noget broget omgang fra kl. 04.00 - 06.00 - til gengæld har jeg sovet den halve formiddag væk - hhhmmmmfff.
   Skal vi snart have en kop kaffe? KNUS

   Slet
  2. Ja det skal vi da :) Hvordan ser din uge 29 ud?! Der skal Jimmi arbejde, så jeg kan stort set det meste af ugen

   Slet