Jeg var en tur forbi gårdbutikken i dag, der var friske guldrødder og æbler, hvilket jo slet ikke er til at stå for. Så nu er der bagt boller. Et hold med gulerødder og solsikkekerner. Den opskrift har jeg eksperimenteret lidt med og har i det andet hold boller erstattet solsikkerkerner og gulerødder med æblestykker, hassel- og valnødder. Det kan varmt anbefales.
Gulerods- og æbleboller
Bolledej
100 g. gær
½ l. lunkent vand
1 kg. hvedemel
150 g. blødt smør
1 tsk salt
50 g. sukker
1æg
Fyld
200 g. revne gulerødder
100 g. solsikkekerner
2 æg
eller
200 g. syrlige skrællede æbler i små tern
150 g. hassel- og valnødde
2 æg
Bland alle ingredienserne til dejen - bland fyldet i en anden skål og vend det ind i dejen. Dejen er meget tynd og klistret (sådan skal det være).
Lad dejen hæve ca. 45 min. - sæt derefter bollerne på en bageplade - lad dem efterhæve ½ time inden de bages v. 200 grader i ca. 15 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar